Ingrid - Mamma till två sessor

Fika-helg!

Publicerad 2014-09-18 18:27:24 i I köket,

I helgen hann det bakas en hel del här, mums säger jag och resten av familjen!
På fredagsmorgonen var jag och tjejerna uppe redan innan tuppen, så jag passade på att baka en sats bullar. Och de var sannerligen goda, för de var slut på kvällen! Nu åt vi visserligen inte upp riktigt alla själv eftersom vi hade besök i två omgångar plus att M tog med sig några till sin bror. Så vi var många som hjälptes åt att äta upp dem haha!
 
Några av bullarna var ju tänkta till lördagsfikat då mina föräldrar skulle komma och hälsa på, men eftersom alla var slut så fick det bli nåt annat. Och eftersom jag länge varit sugen på kardemummakakan som Anna bakat förut så fick det bli en sån! Smaken var jättebra, men jag tror inte att min ugn är så bra så nästa gång ska jag låta kakan stå inne lite till. Men den kommer bakas igen, och även samma kaka fast i muffinsform ska vi testa nån dag :)
 
Sist ut var söndag och då var jag riktigt chokladsugen! Därför fick det bli kärleksmums. Jag hade hittat ett recept hos Frida som jag var tvungen att testa, och jag är verkligen glad att jag gjorde det. De blev PERFEKTA! Jag gjorde i en lite större form och 1,5 sats av glasyren och de blev jättebra. Kommer absolut baka dem igen, mums mums!
 
Jag har återupptäckt glädjen i köket, och det är att baka! Det är väl bra på ett sätt visserligen, men det vore ju bättre om jag kände samma intresse för matlagningen. Då skulle det kanske bli lite mer variation haha.. Plus att det är en aaaaaning nyttigare! ;)
 
 

Barn och ytterkläder - lätt eller svårt?

Publicerad 2014-09-15 12:11:00 i Kläder/Skor/Accessoarer,

Jag har länge försökt hålla hoppet vid liv, men jag tror att jag måste ge upp nu. Det är nog höst på riktigt nu!
I lördags tog vi en morgonpromenad hela familjen till affären, och båda tjejerna tyckte det var kallt om huvudet. Zelda sa flera gånger att hon frös om öronen, så när jag tog med dem ut igår morse tog vi faktiskt på mössorna. Det måste väl vara ett tecken? Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte..
 
På tal om det så måste vi köpa nya mössor till tjejerna. Zelda skulle kunna behöva en större mössa för hennes är lite för liten, men jag hittar inga tunna mössor nånstans. Bara stickade och fodrade. För det räcker väl med en tunnare mössa ett litet tag framöver?
 
 
Den här mössan och tubhalsduken hade jag funderat på att beställa till Zelda, det borde väl inte vara för "varmt"? Letade efter nåt liknande till Lily, men hittade bara såna där polokragar. För tidigt?
 
Usch, det är det här jag avskyr med hösten och vintern! Det är så svårt att veta med mössor och kläder, när det är för varmt och för tidigt. Jag brukar alltid vara för tidig med att ta på barnen mössor och för "sen" med att ta av dem på våren, men så har tjejerna aldrig (peppar, peppar) haft öroninflammation heller. Eftersom jag själv sällan fryser om annat än ansiktet så har jag svårt att bedöma hur mycket jag ska klä på dem. Och hur många olika sorters ytterkläder behöver man egentligen till barnen? Det finns ju mängder! Skalkläder, regnkläder, fodrade regnkläder, lättviktsjacka, täckjacka, kappa, softshelljacka osv..
 
Om du har barn, hur ser det ut bland ytterkläderna? Kör ni på alltihop eller några få funktionella plagg?
 
Bilderna är lånade från H&M.
 

Söndagspaj

Publicerad 2014-09-07 13:48:06 i

Tänk att jag skulle klara av att göra nånting en söndagsförmiddag, det hade jag aldrig trott! Men ändå har jag tillbringat morgonen och förmiddagen med att tvätta, vika kläder och städa. På det har jag hunnit med en ritstund med tjejerna, "frukost" som Zelda gjort i deras rum och gjort en ost-och broccolipaj med bacon! Fy fan,när jag hunnit med så mycket vill jag bara ligga i soffan resten av dagen haha.. 

Lily tar en tupplur med M nu och jag och Zelda tittar på Trassel. Skönt att varva ner en liten stund på dagen innan det är full rulle igen! I eftermiddag tänkte vi ta en promenad och leka en stund och bara njuta av solstrålarna. För enligt väderprognosen på Nyhetsmorgon imorse kommer regnet under natten/morgondagen och sen vet jag inte om det blir nån mer värme. Så det är klart vi ska passa på att njuta 😊

Vad gör ni denna fina söndag? 


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela