Ingrid - Mamma till två sessor

Barn och ytterkläder - lätt eller svårt?

Publicerad 2014-09-15 12:11:00 i Kläder/Skor/Accessoarer,

Jag har länge försökt hålla hoppet vid liv, men jag tror att jag måste ge upp nu. Det är nog höst på riktigt nu!
I lördags tog vi en morgonpromenad hela familjen till affären, och båda tjejerna tyckte det var kallt om huvudet. Zelda sa flera gånger att hon frös om öronen, så när jag tog med dem ut igår morse tog vi faktiskt på mössorna. Det måste väl vara ett tecken? Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte..
 
På tal om det så måste vi köpa nya mössor till tjejerna. Zelda skulle kunna behöva en större mössa för hennes är lite för liten, men jag hittar inga tunna mössor nånstans. Bara stickade och fodrade. För det räcker väl med en tunnare mössa ett litet tag framöver?
 
 
Den här mössan och tubhalsduken hade jag funderat på att beställa till Zelda, det borde väl inte vara för "varmt"? Letade efter nåt liknande till Lily, men hittade bara såna där polokragar. För tidigt?
 
Usch, det är det här jag avskyr med hösten och vintern! Det är så svårt att veta med mössor och kläder, när det är för varmt och för tidigt. Jag brukar alltid vara för tidig med att ta på barnen mössor och för "sen" med att ta av dem på våren, men så har tjejerna aldrig (peppar, peppar) haft öroninflammation heller. Eftersom jag själv sällan fryser om annat än ansiktet så har jag svårt att bedöma hur mycket jag ska klä på dem. Och hur många olika sorters ytterkläder behöver man egentligen till barnen? Det finns ju mängder! Skalkläder, regnkläder, fodrade regnkläder, lättviktsjacka, täckjacka, kappa, softshelljacka osv..
 
Om du har barn, hur ser det ut bland ytterkläderna? Kör ni på alltihop eller några få funktionella plagg?
 
Bilderna är lånade från H&M.
 

Kommentarer

Postat av: Anna - Vitt eller svart

Publicerad 2014-09-16 09:25:09

Det är svårt med ytterkläder men vi kör gärna lager på lager. Bättre att kunna skala av om det är varmare än man trott och tvärtom.

Bomullsmössa till höst och vår, lite tunnare variant och något fleecefodrat vindtätt till vintern. Ytterkläder och vinterskor är det som kostar mest för oss, dels för att vi har så lång vinter här i fjällen men också för att jag vill ha bra kvalitet. Mina ungar har en hel del varianter men det som används nästan året runt är en foderjacka. Foderjacka som andas är toppen.

Blabla, sorry för jidder! :)

Det blir bara funkiskläder här, förutom för vår äldsta som ska vill vara snygg och fryser om hon måste... ;)

Kram

Postat av: Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Publicerad 2014-09-16 11:50:07

Jag tycker också att det är svårt. Men hellre att dom är för varma och man får ta bort kläder/mössa än att dom fryser och att man inte har något extra med sig... :)
Fin mössa är det du hittat iallafall, jag (Jennifer) har 3 stycken tunnare mössor redan så det behöver jag inte köpa :)

Postat av: Småstadsfrun

Publicerad 2014-09-16 13:18:34

Ja jag vet, det här med hösten! Har totalvägrat ett bra tag nu men i fredags kände jag mig på något sätt redo.
Och om mössor, har också börjat använda tunn mössa nu. Rekommenderar helt klart geggamojas mössor, de finns både tunna bomull och lite tjockare med fleece. Perfekta!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela