Ingrid - Mamma till två sessor

Fina smycken

Publicerad 2013-06-29 10:51:18 i Smycken,

För ett tag sen fick jag hem så fina saker på posten från en vän! Hon gör egna smycken och hade knåpat ihop dessa finingar till mej.
 
 
 
Detta är ett "vagnssmycke" till syskonvagnen som införskaffades till flickorna. Den hänger så fint på handtaget och det ser lite roligare ut med ett fint smycke i mitten.
 
 
Och det här är två armband som sitter ihop. Väldigt stilrena! Och jag älskar kombinationen svart och puderrosa. Jättefina saker, tack återigen Victoria!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Enkelt är godast, eller?

Publicerad 2013-06-28 07:12:00 i I köket,

När man var liten så var det oftast tre tårtor som gällde; gräddtårta, glasstårta eller marängtårta. Väldigt enkelt och väldigt gott! Numera så ser man inte skymten av såna tårtor när barnen ska firas. Det är avancerade tårtor med olika mousse, fluff och sugarpaste på och i tårtorna. De är som färggranna konstverk med barnens favoritfigurer på eller klassiskt stillrena tårtor. Man vågar knappt skära i dem!
 
Jag älskar dessa tårtor, de är jättefina! Men är de goda då? Äter barnen dem? Eller är dessa tårtor ännu ett steg för mammor att "bräcka varandra" i den konstanta tävlingen om vem som är Mamma nr 1? För det har man ju kunnat se när det gäller kläder till barnen, vagnar och mycket mer att man bara "måste" ha det bästa och dyraste. Annars är man ju inte engagerad, eller?
 
Om vi får bestämma här hemma så är det enkla det godaste; en vanlig gräddtårta. Jag har ännu inte förvandlats till mamman som gör avancerade bakverk till mina små och jag tror inte att de är ledsna för det. När mina föräldrar var här i helgen så blev det köpa sockerkaksbottnar med färdigköpt vaniljkräm och jordgubbssylt med vanlig vaniljgrädde ovanpå. Zelda var väldigt nöjd med det! Tyvärr var jordgubbarna slut i affären så vi fick improvisera med dekorationen, annars hade den nog varit perfekt i hennes ögon.
 
 
 

Sömnlöst

Publicerad 2013-06-27 08:11:14 i Allmänt,

God (?) morgon!
 
Idag är vi tämligen trötta i den här familjen. Vi har blivit bortskämda med att Lily somnar lugnt och stillsamt i sin egen säng på kvällarna, och sen sover väldigt många timmar i taget för att sen bara vakna och äta. Så har fallet INTE varit de senaste kvällarna/nätterna. Hon har somnat och sovit en liten stund på kvällen och sen vägrat somna om utan sällskap, och vaknat flera gånger i timmen på nätterna. Väldigt tröttsamt! Gissa om jag längtar sjukt mycket efter middagsluren så även jag får sova en stund?
 
Men jag kan inte ligga och slöa hela dagen! På lördag ska vi ha kalas för Zelda så det ska både städas,tvättas och bakas innan dess. Dock är det ingen lätt match att få nånting bakat när jag är själv hemma med våra små vildingar, så bakandet får vänta tills M kommer hem från jobbet. Om en liten stund ska jag stoppa ner barnen i vagnen och gå lite ärenden och få lite frisk luft. Skönt! Nu när det faktiskt inte ösregnar en dag liksom...
 
Ska fundera ut nån bra tårta att baka och bjuda på också. Kanske kan nån av mina fina läsare hjälpa mej?
En glutenfri tårta med inte alltför mycket socker i, som dessutom är enkel och god. Har ni nåt bra tips?
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela